Benny

Naam: Benny
Geslacht: Reu
Leeftijd: 3 jaar
Ras: Canis Vulgaris
Kindvriendelijk: Ongekend
Kan omgaan met andere honden: Ongekend
Kan omgaan met andere huisdieren: Ongekend
Referentie: 20211842

Benny verblijft momenteel bij:

Dieren in Nood Vzw te  Ophoven

Tel.: 078/250 600

Email: sofie@vzwdiereninnood.be

Benny kwam na een inbeslagname bij Dieren in Nood vzw terecht. Hij is een kruising van een terriër (en pit heeft hij). Wanneer hij binnenkwam wou hij zowat alles en iedereen bijten. Eenmaal hij jou kent, is hij een superlief knuffelbeertje, maar het is wel een ‘risicohondje’. Geen hondje voor kinderen, geen hondje voor mensen zonder hondenervaring.

 

Benny is nog jong, maar heeft mogelijks al veel meegemaakt. Als hij in zijn kennel zit, doet hij echt vreselijk lelijk als je langs komt. Dit is natuurlijk belonend gedrag want hij denkt dat de mensen dan doorlopen door zijn geblaf. Je merkt ook als je standvastig bij zijn blaffen opteert om dat niet te doen, dat hij begint te aarzelen, en uiteindelijk naar zijn mand gaat. Als hij aan de riem is, en hij zelf kan kiezen om in contact te treden, is hij vaak wel erg lief (al kan je dat niet standaard vertrouwen).

 

Eenmaal hij je kent, kruipt hij op je schoot en kwispelt hij alsof zijn leven er vanaf hangt. Dan is hij jouw schaduw. Benny is wel bezitterig op bijv. zijn mand, maar laat zich wel corrigeren door iemand die hem vertrouwt (hier bij ons toch, een thuissituatie is natuurlijk altijd iets of wat anders). Wie hij als zijn baasje ervaart, beschermt (of bezit) hij ook met zijn leven. Lekker een terrasje met hem doen gaat prima zolang niemand te dichtbij komt..

 

Maar dus zeker niet te plaatsen met kindjes of ergens waar kindjes aan de hond kunnen. Kleine onderdanige teefjes niet groter dan hijzelf vindt hij ok. Grotere honden doet hij lelijk op.

 

Benny verdient zeker en vast een liefdevol mandje maar heeft zijn handleiding en je zal je voorzorgen voor jouw omgeving moeten nemen. Benny waakt als de beste en gaat ook tot de aanval over als hij kan en het niet vertrouwt. We moeten eerlijk zijn: als dit een grote hond was zou er een zeer grote twijfel zijn of herplaatsen een optie is. Het nieuwe baasje moet dan ook verantwoordelijkheidsgevoel hebben niet alleen naar Benny en zijn goedvoelen, maar ook naar de maatschappij toe en zorgen dat Benny geen foute dingen kan doen vanuit zijn angst voor vreemden. Een baasje dat ook openstaat om advies van een ervaren gedragstherapeut in te schakelen als het nodig is. Naar zijn ‘baasje’ toe is Benny tot heden een schat van een hondje in 99% van de tijd en laat hij zich (af en toe met wat protest) bijsturen. Hij is ook perfect zindelijk.

 

Hopelijk mag dit jonge kereltje nog een warme ervaren verstandige thuis vinden zodat hij nog van het leven mag genieten zonder dat er issues zijn naar de omgeving.

 

Elk huisdier heeft aandacht en een goede verzorging nodig. Dat betekent dat je er tijd en geld in moet steken. En hoe leuk het ook is om een puppy in huis te halen, vergeet niet dat Max ook groot wordt. Voor je een hond adopteert, moet je nagaan of de eigenschappen van de hond passen bij jouw woning, budget en levensstijl. Meer informatie kan je vinden op www.huisdierinfo.be/hond

Wij hopen dat Benny spoedig een nieuwe thuis zal krijgen, ben jij hier klaar voor?

 


«   »