Hieronder kan u kennismaken met ons aanbod van training en ondersteuning:

Advies bij rassenkeuze / adoptie

Wil je graag een hond kopen of adopteren? Een hond in huis halen is geweldig, spannend en doe je niet iedere dag. Je keuze heeft een belangrijke invloed op hoe je leven er de komende jaren zal uitzien. Daarom geven wij je advies bij rassenkeuze / adoptie om de perfecte match te vinden. Ook geven wij adviezen mee voor de eerste dagen met uw nieuwe hond.

Puppy- en socialisatie training

Baasjes vragen zich af of ze met hun 8 weken oude pup, naast de socialisatie training, meteen mee kunnen doen aan de gehoorzaamheidstrainingen? Hoe vroeger men begint met de puppytraining hoe beter.  Starten wanneer de pup 8 weken oud is, is een ideaal moment! Maar weet, veel mensen komen een eerste les volgen bij mij ruim vooraleer ze de pup in huis hebben. Naast de puppytraining, hebben wij oog voor het socialiseren van de hond.  Hierbij laat je het zelfvertrouwen van de hond toenemen en tracht je een band met de hond op te bouwen met bijbehorend vertrouwen in jou.

Gehoorzaamheidstraining

Een goede 'basis' gehoorzaamheidstraining waarin het basisgedrag van de hond wordt aangeleerd, is onmisbaar voor elke hond. Ook wij hebben verschillende trainingsmethodes, maar positieve bekrachtiging is volgens ons en de meeste hedendaagse hondentrainers de beste. Ook om zonder angst en zelfverzekerd over bv. onstabiele toestellen te lopen behoort tot de gehoorzaamheidstraining.

Naast het individuele aanbod bieden we ook groepstrainingen aan.

Gedragsbegeleiding

Honden maken alsmaar meer deel uit van ons gezin en we willen hun het beste geven. Maar soms loopt het ook wel eens niet zoals verwacht.  De honden onderling die niet overeenkomen of hond en baasje die elkaar niet verstaan kan leiden tot ongewenst gedrag (angst, agressie, onzindelijkheid, ect.). Wanneer dit ongewenst gedrag op regelmatige basis zich herhaald, kan het zich uitbreiden tot probleemgedrag. Een veel voorkomend probleem is dat de mensen hun honden niet kunnen lezen, men begrijpt de hondensignalen niet.

Pak- of verdedigingswerk

Het pakwerk of verdedigingswerk is ongetwijfeld het spectaculairste onderdeel bij de africhting van jouw hond. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt de hond hier absoluut niet agressief van. De hond kan zijn doorzettingsvermogen, vechtlust en moed demonstreren. Toch blijft de 'perfecte' controle over de hond houden het belangrijkste. Dit kan enkel in combinatie met gehoorzaamheidstrainingen worden aangeleerd.

Speuren / geurdetectie

Wanneer wij een hond leren speuren maken wij gebruik van de natuurlijke driften van een hond. De honden worden aangeleerd om systematisch een bepaald traject of gebied af te zoeken naar liggende of zittende personen. Hierbij volgt de hond een geurspoor totdat hij een voorwerp of een persoon vindt. 

Bij geurdetectie daarin tegen wordt de hond geleerd bepaalde geurmoleculen op te sporen en/of aan te duiden.