Speuren en geurdetectie

De neus van je hond is een belangrijk orgaan en het meest ontwikkelde zintuig, bovendien het zou jammer zijn mochten wij binnen de hondentrainingen hier geen gebruik van maken. Met speuren of geurdetectie kan jou hond al zijn energie kwijt, kortom een leuke uitdaging en de ideale uitlaatklep voor je hond.  

 

Bij geurdetectie wordt je hond aangeleerd om bepaalde geurmoleculen te detecteren, op te sporen of aan te duiden. Bij het speuren volgen de honden een spoor . Honden kunnen speuren met hun neus in de lucht en andere plakken dan weer met hun neus tegen de grond.

 

De neus van je hond is niet zomaar een neus en weerspiegelt ook de gezondheid van je hond. Daarom is de eerste les van speuren en geurdetectie een theoretische les (zonder hond). Hier Tijdens deze theoretische les krijg je een zicht op de werking van het reukorgaan van je hond en welke factoren speuren of geurdetectie kunnen beïnvloeden. Na deze les beginnen we aan de praktijk. De mogelijkheden en geuren waarbij je bij ons kunt trainen zijn eindeloos.