Gedragsbegeleiding

Ervaar je ongewenst "probleem" gedrag bij jou hond en kan je dit niet alleen oplossen? Dan kan je beroep doen op een hondengedragstherapeut en start jou zoektocht. Er zijn veel mensen die zich als gedragsdeskundige, gedragstherapeut, ect. profileren en vaak beperkt de therapie zich enkel tot het negeren van het gedrag.  Omdat het beroep niet officieel erkend is, kan iedereen zich hondenspecialist noemen zonder enige professionele opleiding te hebben gevolgd.

 

Ongewenst gedrag negeren is geen oplossing.

Bij baknijd zou je je hond dan geen eten meer moeten geven?

 

Wanneer je hulp en/of begeleiding nodig hebt naar aanleiding van probleemgedrag (agressie, angst, ...) dan kan je beroep doen op onze gedragsbegeleiding. Hierin wordt een diagnose gesteld en een behandelingsplan gemaakt waarbij je tools meekrijgt om je hond te ondersteunen, al dan niet samen met een aangepast trainingsschema. Wij helpen jou om het ongewenst gedrag van je hond te herkennen en aan te pakken.

 

Ongewenst gedrag kan tot vervelende of gevaarlijke situaties leiden. Wanneer blijkt dat een samenwerking met een dierenarts zich opdringt, zal je hier naar doorverwezen worden.