Flanders dog academy beschikt over een ruim aanbod van opleiding, trainingen en ondersteuning en dit voor elke hond. We proberen de nadruk te leggen op prettig omgaan met uw hond en kunnen bovendien een oplossing op maat aanbieden.

Hieronder kan u kennismaken met ons aanbod van opleidingen:

Hondentrainer

De hond is met voorsprong het populairste huisdier en vaak hét lichtpuntje binnen het gezin. Maar naast aandacht en liefde hebben honden ook training en opvoeding nodig. Met deze opleiding kan je meteen aan de slag en leer je de verschillende trainingstechnieken en -methodes om je hond op een diervriendelijke wijze te trainen en op te voeden.

Kun je als hondeneigenaar niet elke woensdagavond of zondagmorgen naar de hondenschool gaan en heb je de ambitie om je hond zelf te trainen en op te voeden dan is deze opleiding echt is voor jou.

Hondeninstructeur

Met deze opleiding willen wij de mensen die de ambitie hebben om les te geven in een hondenschool of bestaande instructeurs die hun kennis willen uitbreiden ondersteunen. Een hondeninstructeur geeft les aan honden en geleiders, met als doel te komen tot gehoorzaamheid en sociaal gedrag. Dat u hiervoor moet beschikken over de nodige kennis van de hond, pedagogie en praktijkervaring is vanzelfsprekend. Tijdens deze opleiding wordt u de kans geboden om zowel de theoretische kennis onder de knie te krijgen alsook om stap voor stap de nodige praktijkervaring op te doen.

Coaching hondenschool

Droom jij van een eigen hondenschool? Wil je jouw hondenschool succesvoller maken? Heb je behoefte aan een objectieve kijk of praktische informatie? Je moet er als hondenschool niet alleen voor te staan. Het zorgen voor nieuwe leden (klanten), instructeurs, inkomsten, opvolging,… Het kan allemaal nogal overweldigend zijn en de nodige stress of vermoeidheid met zich meebrengen. Wij reiken je nieuwe perspectieven aan en ondersteunen je bij het opbouwen van een succesvolle hondenschool.